Formål
I 1g gjorde du dig erfaringer med opgaveprocessen, materialesøgning og opbygning af opgaven. Disse erfaringer skal du trække på i SRO’en. Du forventes derfor at starte med at genlæse dit feedbackskema.
Her i 2g skal du arbejde videre med disse kompetencer, ligesom du skal træne at arbejde med to forskellige fag og forene dem i en opgave, så de fremstår som en helhed.
Fokus i SRO er således:
-
- at kunne formulere sig på fagsprog på et passende taksonomisk niveau
- at kunne strukturere og skabe sammenhæng i en opgave
- at kunne arbejde tværfagligt med fagenes forskellige metoder
- at kunne præsentere et skriftligt produkt mundtligt og indgå i en faglig dialog om dette
Opgaven skal fylde 6 – 8 sider. Du får en samlet karakter for den skriftlige opgave og den mundtlige prøve, som indgår i årskarakteren.
Mundtlig prøve
Ligesom i DHO skal du også til en mundtlig prøve i forbindelse med SRO. Efter den mundtlige prøve skal du skrive dine erfaringer og fokuspunkter frem mod SRP i dit feedbackskema, som skal uploades i din portfolio i Lectio.
Videnskabsteori og den videnskabelige basismodel
Der er fire lektioners videnskabsteori, der er placeret i det flerfaglige forløb, fordel hhv. forud for SRO-skrivningen samt som forberedelse til den mundtlige prøve. Læs mere om videnskabsteori og den videnskabelige basismodel HER
Plagiat og snyd
Endvidere vil SRO give anledning til at diskutere og forstå forskellen mellem inspiration, plagiat og sampling. Find flere informationer på vores side om plagiat og snyd – her ligger endvidere et inspirationsdokument særligt rettet SRO formålene.