I menupunktet under den enkelte opgave vil du altid kunne finde den gældende køreplan til den større skriftlige opgave, du skal i gang med. I køreplanen vil det også fremgå, hvornår der er vejledning.
Der kan være forskellige formål med vejledningen, f.eks. udarbejdelse af en problemformulering eller afklaring af faglige problemstillinger. Uanset hvad formålet er, bør du gøre dig klart, at opgaven er dit ansvar, og din vejleder fungerer som rådgiver, der kan hjælpe dig til at komme i gang eller til at komme videre i opgaveprocessen.
Sådan får du mest muligt ud af vejledningen:
- Send i god tid inden vejledningstidspunktet en mail til din vejleder, hvori du beskriver, hvad du gerne vil have vejledning til. Vedlæg evt. et udkast til en disposition eller en problemformulering. På den måde, har I noget konkret at tage udgangspunkt i.
- Husk at tage notater under vejledningen, så du har overblik over, hvad I har aftalt.
- Gør dig overvejelser om dine stærke og svage punkter ud fra de evalueringer, du har lavet efter de(n) første opgaver. Har du f.eks. svært ved at lave en disposition eller overholde en tidsplan kan det være et fokuspunkt i vejledningen.
Vigtigt
Det vil ofte være dine faglærere, som er dine vejledere, men skolen kan udpege andre vejledere. Foruden de skemalagte vejledningstider skal du aftale yderligere vejledning med dine vejledere.
Det er dit ansvar at præsentere vejlederen for dit interessefelt, herunder give forslag til centrale emner for projektet og præsentere forslag til mulig litteratur.
Find inspiration her.